Nieuwe titels

Voor leesclubs uit Noord- en Zuid- Holland.

Ontdek ons nieuwste aanbod van juni

Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Op deze pagina vind je de nieuwste titels op MijnLeesclub.nl, speciaal voor leesclubs uit Noord- en Zuid-Holland. We werken het nieuwe aanbod op deze pagina maandelijks bij. 

Meisjes uit het dorp
Een lijvige (528 blz.) roman van Marion Bloem over Indisch zijn, familietrauma’s en vriendschap. Tegen het decor van haar dorp in de jaren vijftig en zestig herinnert de zeventigjarige Ramona zich haar puberteit, jonge hartstocht, en de onverwerkte trauma’s van haar ouders. Haar oudere zus wist zich voortdurend te omringen met vriendinnen, zelf had ze pen en papier als toevlucht. Ramona schrijft over zusjesliefde en meisjesvriendschap in de tijd waarin een tv bijzonder was, de anticonceptiepil nog niet beschikbaar, maar flowerpower al wel geproefd. Een periode waarin haar ouders zich soms afvroegen of de vlucht naar Nederland wel de juiste keuze was geweest.‘Meisjes uit het dorp’ is invoelend en op heldere toon geschreven. Met door de auteur getekende plattegronden en illustraties in zwart-wit. Geschikt voor een breed tot literair lezerspubliek.Marion Bloem (Arnhem, 1952) is een bekende schrijver, filmmaker en beeldend kunstenaar. Ze werd bekend met de roman ‘Geen gewoon Indisch meisje’. In 2022 won ze de Constantijn Huygens-prijs voor haar gehele oeuvre.
Onkrijgbaarheid
Een roman over de liefde. Het eerste deel van het boek speelt zich af in Las Vegas en gaat over de 78-jarige Mal die de 73-jarige Loretta in een casino ontmoet. Ze winnen allebei vlak achter elkaar de jackpot en zijn later getuige van een bloedbad. Daarna gaat het verhaal over de womanizer Giel Labij die Lorette in de trein ontmoet en na een amoureuze tussenstop weet dat zij de ware is. Zij zullen elkaar gedurende hun levens blijven ontmoeten, maar nooit echt een stel worden. In heldere, vaardige stijl geschreven. Geschikt voor een brede lezersgroep. Tim Krabbé (Amsterdam, 1943) is een wereldberoemde Nederlandse schrijver, scenarioschrijver, journalist en schaakcomponist. Hij schreef tientallen boeken. Zijn werk werd in verschillende landen uitgegeven en won meerdere prestigieuze literaire prijzen, zoals de Gouden Strop en de Martin Beck Award..
DealersDochter
Een mozaïekroman over een Surinaamse jongen die naar Nederland vertrekt. Wat betekent het voor iemand om uit het Amazoneregenwoud over enorme rivieren via chaotisch Paramaribo te trekken naar een Europese wereldstad als Amsterdam? Brandon van zestien doet dat en zoekt vastberaden een weg naar beter.Ook is er een Surinaamse moeder, die wordt vermoord in een Nederlandse stad. Twee jonge vaders voelen zich betrokken vanwege hun relatie met drugs. Maar hoe geborgen ben je bij je eigen familie als dochter van een moordverdachte? Hoe kun je vergeten dat je een moeder hebt die is gedood in haar eigen huis terwijl je in de kinderwagen lag te slapen met je vader dichtbij? Is het mogelijk om buiten je geboorteland ergens ‘veilig thuis’ te zijn als je zwart bent? Indringend en meevoerend geschreven. Voor een breed tot literair lezerspubliek.Astrid H. Roemer (Paramaribo, 1947) is een bekende auteur, onderwijzer, dichter en toneelschrijver. Ze schreef meer dan zestig boeken. Ze won eerder de P.C. Hooft-prijs