Hoe alles moest beginnen

Productinformatie "Hoe alles moest beginnen"
De zestiger Thomas, schrijver, kijkt terug op zijn jeugd en zijn toenmalige vriendinnetje Licia. Samen waanden ze zich in een verzonnen tijd: een tweeling in wonderland die beseft dat de eerste liefde het diepst gaat. Maar de tijd vormt en vervormt en zorgt ervoor dat Thomas en Licia na een scheiding onherroepelijk uit elkaar groeien. Tijdens latere ontmoetingen, in Rome en Keulen, slaat de vervreemding toe. Wie is Licia, die in de financiële kant van de kunstwereld terechtkomt, geworden? Thomas komt voor raadsels te staan. Opeens lijkt ze iets te maken te hebben met links Duits terrorisme, opeens blijkt ze een muzikale dochter te hebben. Poëtische, wat ijle vertelling waarin vroeger en nu voortdurend vervloeien. Melancholiek verhaal van een oudere auteur die zijn jeugdliefde koestert maar die geen vat op haar krijgt. Poëtische, soms sentimentele vertelling over verloren tijden.
Eigenschappen "Hoe alles moest beginnen"
Auteur: Thomas Verbogt
Aantal pagina's: 240
Jaar van uitgave: 2017

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling

Deel jouw ervaringen met andere leesclubs.


Vergelijkbare boeken

Als de winter voorbij is
Het kunnen maar een paar seconden zijn die je leven uiteindelijk bepalen. Iemand aankijken of juist niet. Ineens gekust worden op een zomerse dag. Meer hoeft het niet te zijn. Zo vergaat het de hoofdpersoon van deze roman, die jaren leeft met de herinnering aan zo'n moment. Maar de herinnering alleen is niet genoeg. Als de winter voorbij is is een verhaal over schuld en schaamte, en het besef dat we allemaal voorbijgangers zijn die elkaar even aankijken of aanraken. Een verhaal over de vraag waar het nu uiteindelijk om gaat: om de waarheid of de werkelijkheid. Als de winter voorbij is - het is een belofte, het is de hoop op iets nieuws.
Als je de stilte ziet
De hoofdpersoon van deze roman is een al wat oudere toneelschrijver. In zijn herinneringen komen twee mensen steeds weer terug. De ene is Martha, het meisje op wie hij in zijn jeugd verliefd was, maar toen hij er eindelijk in slaagde een afspraakje met haar te maken kwam ze onverwachts niet opdagen. De andere is Sander, een buurjongen die door zijn ouders in huis werd genomen na een gewelddadige psychotische episode van zijn (Sanders) vader. Ondanks hun nabijheid hebben Sander en de verteller nooit een goede band opgebouwd, en pas vele jaren later wordt duidelijk waarom. Een verhaal met weinig plot dat eerder bestaat bij de gratie van de melancholie en de onvervulde verlangens die samengaan met het ouder worden van de hoofdpersoon. De uiteindelijke onthullingen omtrent Sander en Martha zijn misschien niet zo schokkend als de lezer door de suggestieve opbouw zou verwachten, maar door de stijl en de vele gedachtespinsels blijft het boek toch redelijk boeiend.