Anne Frank, haar leven

Productinformatie "Anne Frank, haar leven"
Het levensverhaal van Anne Frank wordt in eenvoudige bewoordingen verteld. Verteld wordt over haar jeugd in Frankfurt aan de Main, de verhuizing naar Amsterdam, de onderduik in het Achterhuis en haar dood in Bergen-Belsen. De uitgave maakt deel uit van de serie 'Leeslicht', bedoeld voor volwassenen die moeite hebben met lezen. Het boekje is gemaakt in samenwerking met de stichting Lezen en Schrijven en de Anne Frank Stichting. De tekst is geïllustreerd met zowel zwart-witfoto's als in kleur, overwegend in klein formaat. Het is een vrije bewerking: citaten zijn aangepast. De hoofdstukjes hebben titels als: 'ruzie', 'slecht nieuws' en 'iemand om mee te praten'. De leesbaarheid is naar de nieuwste inzichten aangepast. Overzichtelijke lay-out, waarin elke zin op een nieuwe regel begint. Achterin is een woordenlijst opgenomen waarin begrippen als crisis, gerucht, concentratiekampen, dictator en barak worden uitgelegd. Elke zin begint op een nieuwe regel en bestaat uit duidelijke tekstblokken. Voorzien van het keurmerk Makkelijk Lezen. Een aangrijpend verhaal. Deze gewijzigde heruitgave is geschikt voor lezers van A2/B1-niveau en voor jongeren vanaf ca. 13 jaar, die moeite hebben met lezen..
Eigenschappen "Anne Frank, haar leven"
Auteur: Marian Hoefnagel
Onderwerp: Eenvoudig lezen, Frank, Anne
Aantal pagina's: 103
Jaar van uitgave: 2022

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling

Deel jouw ervaringen met andere leesclubs.


Vergelijkbare boeken

Shock
Bewerking in eenvoudige taal van de thriller 'Shock' van Mel Wallis de Vries. Vier vriendinnen gaan op zomervakantie naar Frankrijk. Ze missen hun vriendin Emma. Zij is na een schoolfeest in december spoorloos verdwenen. Tijdens de vakantie gebeuren vreemde dingen. De vriendinnen roepen geesten op en verdwalen in een donker bos. De meisjes zijn bang. Ze denken dat iemand hun bespiedt. Maar is dat zo? En wie is deze gluurder? De zinnen zijn kort, met een enkele samengestelde zin. Het verhaal leest vlot en de spanning is voelbaar. De vier vriendinnen hebben elk hun eigen karakter, maar die zijn stereotype beschreven. De meisjes gaan daardoor niet echt leven. Op de eerste bladzijde van het boek staat uitleg over de vijf vriendinnen en wat er is gebeurd. Maar ook hoe het boek eruitziet. Wat er met Emma is gebeurd, staat op grijze bladzijden en er staan krantenartikelen in het boek. Dit is een fijn leesbaar en spannend boek. Het boek, dat het Keurmerk Makkelijk lezen heeft, is geschikt voor jongeren die niet zo goed kunnen lezen. Vanaf ca. 15 jaar
Drift
Jill (ik-figuur) komt door het werk van haar man op Aruba terecht. Hier wil ze een nieuwe start maken na een slechte periode in Nederland. Haar man moet direct voor een paar weken op pad en laat Jill aan haar lot over. Ze komt in contact met de vrouwen van andere rijke Nederlanders, loopt borrels af en gaat een duikcursus volgen. Jill blijkt fysiek erg te lijken op een meisje dat onlangs is verdwenen en waarschijnlijk is vermoord. De duikinstructeur is verdachte geweest, maar dat weerhoudt Jill er niet van om veel met hem om te gaan. Jill raakt verstrikt in een net van bedrog en verleiding en ontdekt toevallig iets dat leidt tot de oplossing van de moordzaak. Het verhaal wordt achteraf verteld, wanneer Jill op zee drijft met een duikmaat en zij niet worden opgepikt door de duikinstructeur. Bewust? Wat is er werkelijk gebeurd? Wordt ze gered? Het verhaal is gebaseerd op de verdwijning van Natalee Holloway. Bewerking van het oorspronkelijke verhaal voor de serie Leeslicht, leesboeken in gewone taal voor volwassenen die moeite hebben met lezen. De hoofdstukken zijn kort, evenals de zinnen; ruime bladspiegel met afgeronde tekstblokken. Ook geschikt voor anderstaligen die Nederlands leren. Niveau volgens CEFR: B2. Met keurmerk Makkelijk Lezen. Duidelijke druk. - Voorzien van keurmerk Makkelijk Lezen.
Moby Dick
Matroos Ismaël vertelt over zijn avontuurlijke reis met een walvisvaarder. Moby Dick, de witte walvis, heeft ooit een been van de kapitein afgebeten. Verblind door weerwraak stuurt de kapitein zijn bemanning steeds weer de zee op om Moby Dick te vangen. De reusachtige witte walvis is slim en richt een ware ravage aan. De Amerikaanse klassieker uit 1851 is voor deze editie herschreven in een eenvoudige taal. Het verhaal is ingekort, met weglating van uitvoerige beschrijvingen, filosofische beschouwingen en moeilijke namen. Het verhaal is spannend en bevat flink wat actie. Het taalgebruik is direct, met veel dialogen en korte zinnen. Begrippen waarmee de hedendaagse lezer niet zo vertrouwd is, worden in de context verklaard. De bladschikking is ruim: gebruik van een duidelijk leesbaar lettertype, schikking in tekstblokken en veel witruimte. Het boek kreeg het vignet 'Makkelijk Lezen' en is geschikt voor jongeren en voor volwassenen met een geringe woordkennis of beperkte leesbeheersing. Vanaf ca. 13 jaar. - V/J-AANBIEDING. Voorzien van het Vignet Makkelijk Lezen..
De schoolbus en andere korte verhalen
Twaalf herkenbare en eenvoudig geschreven verhalen. De verhalen gaan over alledaagse gebeurtenissen: van de spanning die een sollicitatie teweeg kan brengen tot een misvatting die een goede afloop kent. De auteur legt in elk verhaal een verrassende wending en een spannende, dan weer humoristische plot. De bundel verhalen is bedoeld voor beginnende lezers of mensen die lezen knap lastig vinden. De uitgave heeft heel wat in zich om mensen tot lezen aan te zetten. Het boekformaat is goed te hanteren, het aangepaste grotere lettertype en de lengte van de verhalen komen tegemoet aan de toegankelijkheid. Met keurmerk Makkelijk Lezen. Meer informatie over deze aangepaste uitgaven is te vinden op www.lezenvooriedereen.be en www.eenvoudigcommuniceren.n
De voorlezer
Als de jonge scholier Michael de twintig jaar oudere tramconductrice Hannah ontmoet, is hij onmiddellijk verliefd op haar. Elke keer als ze elkaar in het geheim ontmoeten, vraagt zij of Michael haar wil voorlezen. Maar dan verdwijnt Hanna zomaar, zonder een bericht achter te laten. Als Michael volwassen is en een rechtzaak moet volgen voor zijn studie, ontdekt hij het geheim dat zijn grote liefde altijd verborgen wist te houden, het geheim dat haar uiteindelijk fataal zal worden. Door het ik-perspectief van de hoofdpersoon komt de spannende dramatiek van het verhaal heel dicht op de huid te zitten. Deeltje in de serie 'Leeslicht', bestemd voor volwassenen die moeite hebben met lezen en schrijven. Korte getitelde hoodstukken, korte zinnen en gemakkelijke woorden. Moeilijke woorden worden onderstreept in de tekst en verklaard in een woordenlijst achterin. Zeer geschikt voor de bibliotheek van roc's met inburgeringscursussen en taallessen voor autochtone laaggeletterden. Uitnodigende omslag met prikkelende illustratie. Paperback, duidelijke druk. Recent verfilmd als 'The reader' met Ralph Fiennes en Kate Winslet. - Aansprekende titel voor de makkelijk lezen-hoek. Recent verfilmd als 'The reader met Ralph Fiennes en Kate Winslet.
Niks
Na zijn scheiding van vrouw en zoon drinkt Nik maandenlang zijn onvrede en verdriet weg, waardoor zelfs zijn bedrijf erdoor failliet dreigt te gaan. Een mail uit China doet een beroep op zijn deskundigheid en maakt een einde aan Niks lethargie. Hij ziet kans voor een nieuwe start en gaat op avontuur. Dat loopt slecht af: zijn Chinese contactpersoon blijkt iemand uit de sinistere wereld van de orgaanhandel en Nik wordt een van zijn slachtoffers. Het enige positieve gevolg is het hernieuwde contact met zijn zoon. Helaas is de nachtmerrie daarna nog niet afgelopen. Deze thriller is het debuut van de auteur die uit het bedrijfsleven komt. Hij kreeg er een nominatie voor de Hebban Debuutprijs 2017 voor. Ook in de makkelijk-lezenversie is het verhaal loeispannend, tot aan het einde toe. Er komt zelfs nog wat liefde aan te pas en een vleugje geschiedenis van China. Een zeer geslaagde uitgave, geschikt voor de gevorderde laaggeletterde of NT-2 student. Met het keurmerk Makkelijk Lezen.
Mijn favoriete recept
In oktober 2008 verscheen van Catherine Keyl "Catherine & Friends, over eten & emotie". In dat boek interviewde zij negentien bekende Nederlanders over hun herinneringen aan het het eten in hun jeugd, hun eetgewoonten, wat ze het liefst eten en zij vroeg hen een recept te geven. Uit die negentien geïnterviewden werden er voor dit boekje voor mensen die moeite hebben met lezen, tien gekozen onder wie Joop Braakhekke, Danny de Munck, Sonja Bakker en Gerda Havertong. De interviews zijn ingekort en herschreven in heel eenvoudige taal, net als de recepten. Dat zijn dezelfde als in "Catherine & Friends", maar weer versimpeld wat tekst en aanwijzingen betreft, al is het recept van Catherine zelf, Cocquilles met Noilly Prat, tamelijk exclusief vergeleken bij de overige recepten voor 2, 4 of 6 personen die wel algemeen verkrijgbare en betaalbare ingrediënten bevatten. Eenvoudige pocketuitgave met als omslag een collage van portretfoto's van de tien Bekende Nederlanders in kleur. Bij elk interview dezelfde foto, nu in zwart-wit; de receptfoto¿s vervielen. Duidelijke schreefloze letter, overzichtelijke lay-out. Voorin een inhoudsopgave, geen receptenregister. - Voorzien van het keurmerk Makkelijk Lezen.